Close
(0) продукта
You have no items in your shopping cart.
Категории
  Filters
  Preferences
  Търсене

  Топ 10 ползи от LED осветлението

  Топ 10 ползи от LED осветлението

  Подбрали сме за вас 10-те основни предимства на LED осветлението, от които може да се възползвате.

  1. Дълъг живот – LED осветлението има много дълъг период за експлоатация

  LED крушките и светодиодното осветление като цяло има огромен живот на експлоатация, достигаш до 10 000 – 15 000 часа непрестанно светене. Преведено на разбираем език това означава, че средно включена за 3-4 часа на ден, тази крушка може да ви служи 15 години!

  Поради спецификата им на работи, диодът заложен в тях, не спира да свети в края, както при стандартните, а просто намалява своята яркост с годините.

  2. Енергийна ефективност

  В днешно време използването на светодиодно осветление е най-ефективният метод за осветление. Ефективността му стига до 90%. За сравнение с традиционното осветление само около 20% от използваният ток се преобразува в светлина, а с останалите 80% просто топлим стаята.

  3. Екологиност

  Светодиодното LED осветление не съдържа никаква токсични химикали, за разлика от конвенционалните, в които се съдържа живак. Освен безвредността за околната среда, друг плюс е, че LED крушките са 100% рециклируеми.

  4. Издръжливост

  LED са изключително издръжливи, благодарение на вложените материали, те могат да работят в много трудни условия. LED крушките са устойчиви на удари, вибрации, както и на всякакви атмосферни условия, при работата си на открито.

  5. Без UV излъчване.

  Заради това си качество, те често се използват за осветяване в музеи, галерии и археологически обекти.

  6. Гъвкав дизайн

  LED осветлението може да бъде в почти всякаква форма, както и да има възможност за димируемост. Всичко това помага да се постигне максимален ефект на осветяване, както и различна яркост и цвят.

  7. Работа при екстремно ниски и високи температури

  LED крушките са идеални за работа на вън, защото не се влияят от ниски или високи темеператури, както е при флуоресцентното осветление. Затова, следващият път спокойно може да си подмените крушката във вашият хладилник с LED.

  8. Светене

  LED осветлението има фокусирано светене и може да бъде насочвано с лекота. General Electric създадоха LED крушки, които могат да осветяват в радиус от 240 градуса, което е истински пробив в светодиодното осветление.

  9. Моментално включване

  Светодиодните LED лампи светват веднага след включването им, без да имат нужда от време, за да осветят помещението. Също така те са проектирани за изключително често включване и изключване. Всичко това е огромно предимство пред конвенциалното и енергоспестяващо осветление.

  10. Работа при ниско напрежение

  LED осветлението може да бъде използване дори и когато се захранват от ток с ниско напрежение, например от соларни панели.

  Leave your comment