Close
(0) продукта
You have no items in your shopping cart.
Категории
  Filters
  Preferences
  Търсене

  Общи условия

  I. Предмет

  1.1.  Hacтoящитe oбщи ycлoвия ca пpeднaзнaчeни зa peгyлиpaнe нa oтнoшeниятa мeждy „Инвест ин Ю“ ЕOOД, EИK 204310393, cъc ceдaлищe и aдpec нa yпpaвлeниe: гp. Coфия, yл. Ангел Каралийчев 29, нapичaнo пo-дoлy зa ĸpaтĸocт ТЪРГОВЕЦА, и ĸлиeнтитe, нapичaни пo-дoлy ΠOЛЗBATEЛИ, нa плaтфopмaтa зa eлeĸтpoннa тъpгoвия ForUbg.com, нapичaнa пo-дoлy „ForUbg.com”.

  1.2. Настоящият документ представлява общите условия или условията на ползване на виртуална платформа за продажба на стоки ForUbg.com и неговите поддомейни, които уреждат правилата за използването, включително сключването на договор за покупко-продажба с този електронна платформа за електронна търговия. Извършвайки поръчка от сайта forubg.com, Ползвателя декларира, че е запознат с  настоящите Общи Условия и приема същите за обвързващи в отношенията му с Търговеца.

  1.3. Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП) със следния сайт  https://kzp.bg/ , както и с другите нормативни актове, действащи в Република България. На 09.01.2016г започва да работи електронната платформа за онлайн решаване на потребителски спорове (платформа за ОРС) - нейният адрес е https://ec.europa.eu/

  II. Данни за търговеца

  Инфopмaция cъглacнo Зaĸoнa зa eлeĸтpoннaтa тъpгoвия и Зaĸoнa зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe:

  1. Haимeнoвaниe нa Търговеца: „Инвест ин Ю“ ЕOOД

  2. Ceдaлищe и aдpec нa yпpaвлeниe: гp. Coфия, yл. Ангел Каралийчев 29

  3. Дaнни зa ĸopecпoндeнция: гp. Coфия, yл. Ангел Каралийчев 29 или чрез формата за контакт на Forubg.com Контакти

  4. Bпиcвaнe в пyблични peгиcтpи: EИK 204310393, Hoмep нa aдминиcтpaтop нa личнитe дaнни: № 432491

  5. Haдзopни opгaни:

  5.1 Koмиcия зa зaщитa нa личнитe дaнни

  Aдpec: гp. Coфия, yл. „Πpoф. Цвeтaн Лaзapoв” № 2,

  тeл.: (02) 940 20 46

  фaĸc: (02) 940 36 40

  Еmаіl: [email protected]оvеrnmеnt.bg, [email protected]срdр.bg

  Уeб caйт: www.срdр.bg

   

  5.2 Koмиcия зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe

  Aдpec: 1000 гp. Coфия, пл."Cлaвeйĸoв" №4A, eт.3, 4 и 6,

  тeл.: 02 / 980 25 24

  фaĸc: 02 / 988 42 18

  гopeщa линия: 0700 111 22

  Уeб caйт: www.kzр.bg

  6. Peгиcтpaция пo Зaĸoнa зa дaнъĸ въpxy дoбaвeнaтa cтoйнocт

  № ВG 204310393

  III. Дефиниции

  3.1.  Търговец – ForUbg.com или всеки партньор на ForUbg.com.

  3.2. Ползвател - всяко физическо или юридическо лице или друго правно образувание, което използва сайта forubg.com по какъвто и да е начин, включително но не само като го разглежда, прави поръчки от него, купува, връща стоки и др.

  3.3. Сайт - платформа за електронна търговия разположена на домейна forubg.com и неговите поддомейни.

  3.4. Акаунт - раздел от Сайта, формиран от имейл адрес и парола, който позволява на Ползвателя да изпрати Поръчката и който съдържа информация относно Ползвателя.

  3.5. Поръчка - електронен документ, представляващ комуникационна форма между Търговец и Ползвател, чрез който Ползвателят заявява на Търговеца, през Сайта, намерението си за купуване на Стоки и Услуги от Сайта.

  3.6.  Стоки и Услуги - всеки предмет на договора за покупко-продажба от Сайта.

  3.8.Промоции - всяко търговско съобщение, целящо популяризирането на определени Стоки и/или Услуги, които се предлагат в ограничени наличности, освен ако в търговското съобщение изрично не е упоменато обратното, за определен период от време, посочен от Търговеца.

  3.9.  Договор - представлява сключения от разстояние договор между Търговеца и Ползвателя за покупко-продажба на Стоки и/или Услуги от Сайта, неразделна част от който са настоящите общи условия за ползване на Сайта.

  3.10.Съдържание

  •  цялата информация на Сайта, която е достъпна чрез връзка с интернет и използване на уред, имащ връзка с Интернет

  •  информацията, касаеща Ползвателя и свързана със Стоките и/или Услугите и/или приложимите тарифи от трети лица, с които Продавачът има сключени под някаква форма партньорски договори

  •  данни относно Търговеца или други данни, отнасящи се до него

  3.11. Бюлетин ( Newsletter ) - средство за периодично информиране за предлаганите от Търговеца Стоки и Услуги и промоции, изпращан по електронен път чрез електронна поща

  3.12. Възстановяване на суми - действието от страна на Търговеца или неговите партньори по възстановяване на сума на Купувача в резултат на разваляне или не осъществяване на договор за покупко-продажба от Сайта

  3.13. Спецификации - всички характеристики и/или описания на Стоките и Услугите, така както са посочени в описанието им, което се предоставя от производителя.

  IV. Поръчка на стоки от ForUbg.com

  4.1.  Ползвателя може да се направи поръчка чрез платформата за електронна търговия ForUbg.com, но трябва да посочи:

  •  валиден и достъпен адрес на електронна поща

  •  вярно попълнен адрес за доставка на стоката

  •  вярно попълнени данни за контакт - две имена, телефонен номер

  4.2. Ползвателя се задължава и отговаря за това всички данни за покупката, която е заявил чрез завършената си и изпратена на Търговеца поръчка да са верни, пълни и точни към датата на изпращането на поръчката.

  4.3.  Всяка една добавена в кошницата за покупки, Стока и/или Услуга е достъпна за покупка в рамките на наличните количества. Добавянето на една Стока и/или Услуга в кошницата за покупки, не води до регистрация на поръчката и автоматично запазване на Стоката/Услугата. Поръчката се активира чрез натискане на втория бутон „Поръчай“ и след като сайтът зареди пълната информация и стъпки за конкретната поръчка (поръчани артикули, дата и адрес за доставка).

  4.4. При успешно направена поръчка, Ползвателя получава потвърждение на поръчката чрез електронно писмо на посочения от него имейл адрес (ForUbg.com не носи отговорност, ако Ползвателя не получи този имейлили попадне в SPAM директорията). В потвърждението по имейл се посочва поръчаната стока, номерът на поръчката, датата и часът, в който е направена поръчката.

  4.5. С изпращането на поръчката Ползвателя разрешава на Търговеца да се свърже с него по всякакъв възможен начин, когато това се налага във връзка с направената поръчка или сключения Договор.

  4.6. Търговецът  има право да откаже да изпълни (да анулира) направената от Ползвателя Поръчка, за което следва да уведоми Ползвателя. Анулирането на поръчката не носи каквато и да е отговорност или последващо задължение на някоя от страните спрямо другата във връзка с нея и съответно никоя от тях няма право да търси от другата обезщетение за анулирането й в следните случаи:

  •  осъществяване на паричната транзакция, което да не доведе до постъпване на средства по сметка на Търговеца или негов партньор при он-лайн плащания

  •  предоставените от Ползвателя данни в сайта са непълни и/или грешни.

  4.7.  В случай, че Ползвателя поиска да се откаже от Договора в срока за отказ, предоставен му за това от Търговеца, Последният се задължава да върне платената предварително поръчка в рамките на 14 (четиринадесет) дни от датата, на която получи уведомлението на Клиента, че се отказва от Договора. Сумата ще бъде възстановена както следва:

  •   Плащанията, направени с дебитна или кредитна карта – чрез възстановяване по сметката, от която е било извършено плащането

  • Плащанията, направени чрез наложен платеж – по банкова сметка, допълнително предоставена от Клиента

  4.8.    Търговеца има право да забави възстановяването на сумата в случаите на отказ от сключен Договор до получаването на продадените Стоки.

  4.9.    Право на връщане на стока имат само потребители по смисъла на Закона за защита на потребителите и в случай, че стоката е със запазен търговски вид и е придружена от не нарушена опаковкаи търговски вид.

  4.10. Правото на рекламация може да се упражни от Ползвателя, когато закупената стока не съответства на договореното между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:

  •    производствени дефекти на стоката;

  •    констатирани липси на части от стоката;

  •    изпратена е грешна стока, различна от поръчаната;

  •    повреда на стоката при транспортирането.

  4.11.Рекламацията може да се предяви пред ForUbg.com чрез бутона на изпълнената вече поръчка в своят профил на ForUbg.comили чрез електронно писмо (e-mail) до посочения в сайта имейл адрес- електронна поща: [email protected] За да е валиден отказът, Потребителят трябва да предостави: номера на направената поръчка, телефонния номер, оставен в поръчката, двете си имена, с които е регистриран в сайта, имейл адреса (електронната поща), с който е регистриран в сайта, стойността на поръчката, както и ясно да упомене желанието си за отказ/замяна на част от продуктите или цялата поръчка.

  4.12. В случай, че поръчана и предварително платена Стока и/или Услуга от Ползвателя не може да бъде доставена/предоставена от Търговеца, то последният ще информира Ползвателя за това и ще възстанови по сметката на Ползвателя платената вече Стока и/или Услуга, в срок от 14 дни от датата, на която Търговеца е установил този факт или от датата, на която Ползвателя е изразил ясно желанието си за прекратяване на Договора.

  4.13.  Ползвателя може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.

  4.14.  Отказ/замяна на поръчка може да се направи чрезбутона на изпълнената вече поръчка в своят профил на ForUbg.comили чрез електронно писмо (имейл) до посочения в сайта имейл адрес- електронна поща: [email protected] За да е валиден отказът, Потребителят трябва да предостави: номера на направената поръчка, телефонния номер, оставен в поръчката, двете си имена, с които е регистриран в сайта, имейл адреса (електронната поща), с който е регистриран в сайта, стойността на поръчката, както и ясно да упомене желанието си за отказ/замяна на част от продуктите или цялата поръчка.

  V. Плащане

  5.1.   Заплащането на поръчаната стока може да се извърши по упоменатият по-долу начин, сумата за заплащане е една и съща и не се начисляват допълнителни такси за обработка на плащането.

  •    С „наложен платеж” - плащане в брой на куриера при доставката.

  5.2.   За всяка поръчана стока Ползвателя трябва да заплати допълнителна такса за доставка с наложен платеж, която системата изчислява и уведомява Ползвателя по време на завършване на поръчката, по следният пример:

  5.2.1   Поръчка с обща стойност под 150лв. – Ползвателя заплаща такса доставка на стойност 4.99лв.

  5.2.2 Поръчка с обща стойност над 150лв. – Ползвателя не заплаща такса доставка

  5.3. За всяка поръчана стока Ползвателя трябва да заплати цената, която е обявена в електронния магазин към момента на поръчката. Цената на всяка стока може да се променя динамично.

  VI. Доставка

  6.1.  Доставка се прави само на успешно приети поръчки.

  6.2. Цената на доставката на продукти, предлагани от ForUbg.com следва да бъде оповестена в условията за доставка на ForUbg.com. Условията и цената на доставка на продуктите на ForUbg.com, ще бъде доведена до знанието на Ползвателя в съответната страница Доставка и връщане

  6.3. Доставката на поръчана стока не се извършва в събота и неделя и в официални празници. Направените поръчки в този период се обработват в първият работен ден.

  •    Поръчките направени до 14:00ч. в работен ден се обработват същият ден

  •    Поръчките направени след 14:00ч. в работен ден се обработват следващият работен ден

  •   Обикновена доставка - в срок до 4 (четири) работни дни от момента на потвърждаването на поръчката във вашият профил (В процес на обработка)

  6.4.  Търговецът използва за доставки куриерска фирма по свое усмотрение, като обичайните часове за доставка са от 9.00 до 17.30 часа.

  6.5.  Доставката се извършва до точно посочен от Ползвателя адрес (независимо дали жилищен или служебен) в съответния град.

  6.7. Ако Ползвателя не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок да получи в срок стоката, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

  VII. Гаранция

  7.1   Търговецът предлага всички стоки с гаранция в съответствие с действащото законодателство на Република България и гаранционната политика на съответният производител/официален дистрибутор на предлаганите стоки. Изключение правят някои стоки, които губят част от качествата си с нормалната си употреба или поради естеството си не могат да имат гаранция.

  7.2    Гаранция за стоките продавани и доставяни от партньорите на ForUbg.com, чрез платформата за електронна търговия ForUbg.com, Ползвателя следва да получи с доставката си за всяка стока, която има гаранция, документ удостоверяващ гаранционните условия. Партньорите на ForUbg.com са единствените отговорни за наличието на законово изисканата гаранционна документация, придружаваща купените от тях стоки.

  VIII. Отговорности

  8.1. Търговецът не носи отговорност в случай на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в Интернет, технически проблеми или други обективни причини, като разпореждания на държавни органи.

  8.2. Търговецът не носи отговорност за вреди, причинени на трети страни от Ползвателя

  8.3 Дocтaвчиĸът нe нocи oтгoвopнocт зa имyщecтвeни или нeимyщecтвeни вpeди, изpaзявaщи ce в пpoпycнaти пoлзи или пpeтъpпeни вpeди, пpичинeни нa Πoлзвaтeлят в пpoцeca нa изпoлзвaнe или нeизпoлзвaнe нaForUbg.com и cĸлючвaнe нa дoгoвopи зa пoĸyпĸo-пpoдaжбa c Търговеца. 8.4.Търговецът не носи отговорност за времето, през което онлайн платформата за електронна търговия не е била достъпна, поради независещи от Търговеца причини. 8.5. Търговецът не носи отговорност за вреди нанесени в следствие от коментари, публикации, мнения, статиите вForUbg.com 8.6. Търговеца не носи отговорност в случаите на преодоляване на мерките за сигурност на ForUbg.comи свързаното техническо оборудване и от това последва загуба/ограничение или разпространение на информация 8.7 Търговецът не носи отговорност в случай на сключване на договор за покупко-продажба, предоставяне/загуба/промяна на информация настъпили в следствие на лице представящо с фалшива легитимация, което се представя за Ползвателя, ако от обстоятелствената може да се съди, че това лице е Ползвателя.

  IX. Други условия

  9.1. Този онлайн система както и всички информационни материали, фотографски и други изображения и графичното му оформление са предмет на авторско право по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права. Никаква част от този сайт и съдържащите се в него публикации не може да бъде копирана, възпроизвеждана, разпространявана или използвана по какъвто и да е друг начин без изричното писмено съгласие на притежателите на предлаганите търговски марки и Инвест ин Ю ЕООД. Достъпът до сайта не представлява по никакъв начин разрешение за използването им без разрешението на притежателите на авторските права.

  9.2. ForUbg.com не претендира за пълна изчерпателност на материалите предоставени към всяка стока. Ако желаете възможно най-пълна информация Ви съветваме да се обърнете към сайта на производителя.

  9.3. ForUbg.com не носи отговорност за разминаване между снимките собственост на производителя или вносителя, използвани на ForUbg.com и реалният продукт.